Anthropologie

With a “combination of materials that is quite compelling,” as one judge put it, and a design that breaks the mold in terms of what the typical Anthropologie store has looked like in the past, MulvannyG2 took home an honorable mention in the renovated store category for its Anthropologie design project. “This is a brand that is evolving,” another judge said. MulvannyG2 was charged with proclaiming the Vancouver store’s unique personality while respecting the neighborhood’s unique scale and rhythm as well as creating a stimulating shopping environment that encourages shoppers’ exploration. The design’s strongest elements include an exposed staircase at the center of the store, linking its two floors, and a layered façade. The exhibits can be adapted to varying, seasonal merchandising layouts, but the store’s overall aesthetic and retail experience are consistent with its brand.

Project Name
Anthropologie

Location
Vancouver, Canada

Square Footage
10,000

Architect
MulvannyG2 Architecture

Credits
MEP Consultant
Interface Engineering

Structural Engineer
DCI Engineers

Lighting Design
Capitol Lighting

General Contractor
SAJO

Hide comments

Comments

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <blockquote> <br> <p>

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
Publish